Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Houten poolhouse: opties, prijs & inspiratie!

Heb je een zwembad in de tuin en wil je helemaal de puntjes op de i zetten? Met een houten poolhouse zorg je voor de ultieme parel aan de kroon van jouw buitenomgeving. Maar voor welke houtsoorten, stijl, afwerking, … kies je het best? Hoe verloopt zo’n project precies? En op welke prijs mag je rekenen? In dit artikel gaan we dieper in op de investering in een poolhouse in hout.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Zelfbouw of op maat?
Houten poolhouse: prijs
Hoe houten poolhouse plaatsen?
4 inspirerende voorbeelden

Ontvang nu gratis advies op maat!

 

 

Waarom kiezen voor een houten poolhouse?

Van een handige opslagruimte tot een home wellness of een plek voor pure ontspanning met vrienden of familie: met een poolhouse in hout is je buitenleven aangenamer dan ooit. Maar waarom is hout zo’n ideaal materiaal voor een dergelijk luxe bijgebouw in je tuin? We zetten enkele grote pluspunten op een rij:

  • Past bij verschillende woonstijlen: met hout kan je een poolhouse in verschillende stijlen creëren. Denk maar aan een eikenhouten poolhouse in een landelijke cottagestijl of een strak en modern ontwerp met blokprofielen in tropisch hardhout. Jij bepaalt helemaal zelf hoe jouw houten bijgebouw eruitziet.
  • Warme, natuurlijke uitstraling: hout kan je zeker gebruiken voor een minimalistisch design, maar dit materiaal oogt altijd warm, authentiek en natuurlijk. Bovendien laat hout zich ook makkelijk combineren met andere materialen als aluminium, trespa, crepi, …
  • Makkelijk te bewerken: kies je voor hardhout? Dan kan je je houten poolhouse in principe onbehandeld laten. Wil je na verloop van tijd je bijgebouw toch beitsen of oliën, bv. om de vergrijzing van het hout tegen te gaan? Dan is dat perfect mogelijk. Hout laat zich heel makkelijk bewerken en onderhouden.
  • Lange levensduur: hoogwaardige houtsoorten als afrormosia, padoek, iroko, eik, … gaan makkelijk meer dan 30 jaar mee. Die levensduur kan zelfs nog hoger liggen mits een tijdig onderhoud. Vakbedrijven die werken met hoogwaardig hout geven vaak een garantie van 15 tot 20 jaar tegen rot, schimmel, insecten, … Dat zegt genoeg.
  • Grote overspanningen mogelijk: wil je graag werken met een groot schuifraam voor je poolhouse? Of een brede overkapping voor je tuinmeubilair? Met hoogwaardige houtsoorten creëer je makkelijk grote overspanningen. Net als bv. aluminium is hardhout erg stevig en ook licht genoeg om grotere bijgebouwen mee te realiseren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw houten poolhouse? Verschillende vakbedrijven in je buurt maken graag een vrijblijvend ontwerp voor je op. Zo kan je gericht vergelijken en een doordachte keuze maken. Ontvang nu advies voor jouw poolhouse!

houten poolhouse

 

Mogelijke uitvoeringen van houten poolhouses

Met een houten poolhouse op maat zijn de mogelijkheden zo goed als oneindig. Samen met een ervaren vakbedrijf stel je het bijgebouw van je dromen samen. Niet alleen qua uitstraling, maar ook qua indeling en functionaliteit. Samen hakken jullie onder meer de volgende knopen door:

 

1. Stijl van het poolhouse

Met hout kan je elke mogelijke bouwstijl realiseren. Heb je een eerder landelijke woning? Dan kan je bv. een cottage poolhouse laten maken met een rieten dak of met dakpannen. Vooral een eikenhouten poolhouse is erg geschikt voor deze rustieke stijl. Hou je het graag strakker en moderner? Dan kom je eerder uit bij een bijgebouw met een plat dak en een combinatie van hout met andere materialen als aluminium, trespa, …

 

2. Houtsoort en andere materialen

Voor een duurzaam bijgebouw investeer je natuurlijk best in houtsoorten met duurzaamheidsklasse I. Zo ben je zeker dat je poolhouse de tand des tijds moeiteloos doorstaat. Populaire keuzes zijn dus eikenhout, maar ook tropische hardhoutsoorten als iroko, afzelia, afrormosia en padouk. Iets goedkopere opties zijn dan weer rood dennenhout of thermisch behandeld hout. Qua andere materialen voor je poolhouse kan je werken met aluminium of staal, crepi, kunststof platen, …

 

3. Dak van het poolhouse

Net als bij een woning kies je hier tussen een plat of een hellend dak. Zo’n plat dak met EPDM is de meest populaire keuze bij moderne poolhouses. Een dergelijke dakrubber is heel duurzaam en ook vlot te plaatsen. Is een hellend dak meer jouw gading? Dan kom je ongetwijfeld uit bij een meer landelijke stijl voor je toekomstige poolhouse.

 

4. Indeling en afwerking

Bij een houten poolhouse op maat zijn er ook op dit vlak tal van opties. Wil je bv. een jacuzzi installeren onder een overkapping? Ruimte voorzien voor een binnen- of buitenbar? Zou een aparte berging voor je zwemspullen handig zijn? En wil je graag een groot schuifraam of niet? Je kan al je wensen bespreken met meerdere ervaren vakbedrijven.

 

Vergelijken loont: ontvang nu advies van meerdere vakbedrijven!

Ben je benieuwd naar de mogelijke uitvoeringen van jouw toekomstige poolhouse? Laat je dan zeker adviseren door meerdere professionals. Die luisteren naar jouw wensen en maken dan een gedetailleerd ontwerp op. Zo kan je goed de uitvoeringen, prijzen, … van meerdere vakbedrijven naast elkaar leggen.

Gratis in contact komen met zulke ervaren vakbedrijven? Heel eenvoudig, daarvoor moet je enkel het Solvari-offerteformulier invullen.

 

Houten poolhouse: zelfbouw of op maat?

Net zoals bij veranda’s zijn er ook zelfbouwpakketten voor houten poolhouses. Ben je erg handig aangelegd? Dan is zo’n prefab constructie zeker ook een mogelijkheid. Al zijn je opties qua afmetingen, afwerking, … natuurlijk niet zo groot als bij maatwerk. Een korte vergelijking!

 

OPTIE 1: houten poolhouse als zelfbouw

Hout is een makkelijk bewerkbaar materiaal. Ideaal om zelf mee aan de slag te gaan dus, op voorwaarde dat je voldoende handig bent en de nodige kluservaring hebt. Bij bepaalde bedrijven kan je een zelfbouwpakket kopen met alle nodige materiaal. Het gaat doorgaans om handige, geïsoleerde panelen uit multiplex. Door zelf aan de slag te gaan, spaar je natuurlijk heel wat kosten uit. Maar hou er wel rekening mee dat je mogelijkheden bij zulke prefab constructies veel kleiner zijn. Bovendien heb je ook een goede fundering nodig. Kortom, een klus die vooral voor doorgewinterde doe-het-zelvers is weggelegd!

 

OPTIE 2: houten poolhouse op maat

Hier neemt een vakbedrijf het hele project volledig in handen: van de eerste kennismaking tot en met de oplevering van je poolhouse. Bij maatwerk houdt zo’n expert rekening met al je wensen qua uitstraling, materialen, afmetingen, indeling, … Kortom, er zijn geen grenzen aan de mogelijkheden voor je bijgebouw. Bovendien heb je ook altijd een aanspreekpunt tijdens het project en moet je zelf geen verschillende vakspecialisten aansturen. Dat doet je gekozen expert in jouw plaats!

 

Houten poolhouse: prijs

De kosten voor een houten poolhouse schommelen tussen de 15.000 à 50.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Uiteraard hangt die uiteindelijke prijs vooral af van jouw wensen. Hoe groot moet het poolhouse zijn? Wil je ook een jacuzzi, sauna, … toevoegen? Ga je voor thermowood of voor tropisch hardhout? Voeg je ook zonnewering, verwarming, … toe?

Benieuwd naar een totaalprijs voor jouw houten poolhouse? Vergelijk dan zeker meerdere voorstellen van ervaren vakbedrijven actief in jouw regio. Zo krijg je ook een goed zicht op je mogelijkheden qua stijl, indeling, … Start hier je aanvraag!

 

poolhouse hardhout

 

Hoe houten poolhouse plaatsen?

Een ervaren vakbedrijf begeleidt je bij jouw project van a tot z. Zo geniet je van gericht advies en een laagdrempelig aanspreekpunt tijdens elke fase. We zetten de belangrijkste stappen even op een rij:

 

  1. Bespreking van je project

    Samen overlopen jullie alle mogelijkheden voor je toekomstige poolhouse. Al je vragen over de uitstraling, plaatsing, kosten, … stel je tijdens deze fase. Zo komen jullie samen tot de beste oplossing.

  2. Opmaak ontwerp + offerte

    Op basis van jouw situatie en wensen gaat de expert aan de slag. Het vakbedrijf maakt een gedetailleerd 3D-ontwerp van je toekomstige bijgebouw. Uiteraard kan je dat ontwerp nog verder aanpassen en verfijnen. Sluit het helemaal aan bij jouw wensen? Dan maakt de expert ook een gedetailleerde offerte op met alle kostenposten.

  3. Productie van je poolhouse

    Is de offerte ondertekend? Dan gaat het vakbedrijf aan de slag in het productieatelier om alle onderdelen te fabriceren. Dat volledige pakket levert het bedrijf dan bij jou thuis op de afgesproken datum.

  4. Plaatsing van je poolhouse

    Wil je alle onderdelen zelf plaatsen? Dan is dat vaak een optie. Maar in de meeste gevallen gaat de plaatsingsploeg van het bedrijf zelf aan de slag in je tuin. Zo ben je zeker van een optimale plaatsing en gaan de werken ook erg snel vooruit.

  5. Afwerking en nazorg

    De binnenafwerking van je poolhouse kan je zelf doen, maar je vakbedrijf neemt je dit ook graag uit handen. Zo kan je nog sneller genieten van je bijgebouw. En heb je nog vragen achteraf? Dan kan je uiteraard altijd bij jouw expert terecht.

Op zoek naar gespecialiseerde vakbedrijven actief in jouw regio? Die vind je snel en eenvoudig via de gratis offertedienst van Solvari. Kom nu in contact met zulke experts!

 

4 inspirerende voorbeelden van houten poolhouses

Een houten poolhouse op maat plaats je natuurlijk niet zomaar. Je bezoekt showrooms, schuimt het internet af, … Ook hieronder vind je alvast 4 voorbeelden die je misschien wel op ideeën brengen:

 

VOORBEELD 1: klein, eikenhouten poolhouse met plat dak

poolhouse hout

Een poolhouse hoeft niet altijd een complexe constructie te zijn. Mag het iets budgetvriendelijker? Hou het dan eenvoudig zoals op het bovenstaande voorbeeld. Hier gaat het eigenlijk om een kleine, vrijstaande overkapping in eikenhout. Ideaal om even te relaxen in de schaduw na een flinke zwempartij.

 

 

VOORBEELD 2: poolhouse in hout met een afwerking van trespa

eikenhouten poolhouse

Dit voorbeeld toont aan dat een poolhouse in hout ook strak en modern kan zijn. Zeker als je kiest voor een stijlvolle afwerking met trespa voor de randen van het platte dak. Ook het zijraam in zwarte aluminium past perfect bij het geheel.

 

 

VOORBEELD 3: houten poolhouse met overkapping en zijdeur

houten poolhouse op maat

Om zeker te zijn van voldoende schaduw rond het zwembad kozen de eigenaars hier voor een mooie overkapping met massieve houten palen. Bovendien is het nog altijd mogelijk om binnen te zitten dankzij het handige schuifraam. Ook de zijdeur is erg praktisch als extra ingang tot het poolhouse.

 

 

VOORBEELD 4: landelijk poolhouse in hardhout

houten poolhouse landelijk

Bij deze poolhouse komt het landelijke karakter meer naar voor. Dat is te danken aan het licht hellende dak met shingles, de raampartij met kleine onderverdelingen, de ornamentele accenten, … Gecombineerd met een plat dak voor de overkapping krijg je een polyvalent bijgebouw voor elk seizoen!

 

 

Offertes voor een bijgebouw ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers